7 handige tips voor het opruimen in huis

door Jessie Kuppens

Opruimen is een taak in huis waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Waarschijnlijk kan jij nu direct minimaal drie andere dingen bedenken die je liever zou willen doen. Echter helpt een opgeruimd huis ook met een opgeruimd hoofd. Weet jij niet goed waar je moet beginnen? Wij geven je handige tips. Dus kom op, aan de slag! 

Sorteren van spullen

Krijg, en houdt, overzicht op het opruimen door je spullen te sorteren. Maak stapeltjes of gebruik dozen om spullen van elkaar te scheiden. Kies wat je wilt bewaren, wat bij het grofvuil kan, welke spullen naar de kringloop kunnen en alle eventuele andere opties. Je kunt eventueel ook spullen sorteren op de ruimte waar je ze wilt opbergen. Door gebruik te maken van deze methode zorg je voor overzicht. 

Begin klein

Wanneer je veel moet opruimen is kun je snel het overzicht verliezen. Begin daarom klein. Kies één ruimte en werk deze helemaal door. Werk desnoods met de klok mee de kamer door. Zo heb je een duidelijk doel. 

Neem af en toe pauze

Vaak is opruimen een behoorlijk intensief klusje. Neem daarom af en toen pauze wanneer je aan een grote opruimklus bezig bent. Hard werk heeft af en toe een beloning nodig en door af en toe rust te nemen hou je het opruimen langer vol. Maak afspraken met jezelf over het nemen van pauze. Ze bijvoorbeeld een wekker of een doel waar je wilt zijn met het opruimen voordat je pauze kunt nemen. 

Opslagruimte vol met dozen en spullen

Gooi en breng spullen die weg kunnen ook direct weg

Heb je de keuze gemaakt bepaalde spullen weg te gooien of naar de kringloop te brengen? Of misschien heb je toch iets meer afval ontdekt tussen de rommel dan dat je had verwacht? Ruim na je opruimsessie deze spullen ook direct op. Je hoeft het niet direct naar de milieustraat te brengen, maar zorg wel dat je alles verzameld en aan de kant zet. Het zal je een goed gevoel geven, en opgeruimd staat netjes! Je hebt goed overzicht over wat je al gedaan hebt. 

Bedenk wat er nodig is om je huis opgeruimd te houden

Je huis opgeruimd houden is niet alleen afhankelijk van motivatie. Zonder een goede plek te hebben om je spullen op te bergen is het lastig om het huis opgeruimd te houden. Bedenk daarom wat je nodig hebt om alles een eigen plekje te geven. Misschien kun je nog wel een extra opbergkast gebruiken of andere handige opbergers, zoals dozen of kratten, om spullen in te kunnen sorteren. Heb je toch nog te veel spullen om kwijt te kunnen moet je misschien toch nog een meer kritisch opruim rondje doen. 

Bewaar foto’s in plaats van de spullen

Heb je mooie herinneringen aan spullen maar hoef je ze niet fysiek te bewaren? Maak dan foto’s van deze spullen. Zo kun je ze altijd nog eens bekijken wanneer je hier behoefte aan hebt, zonder alles daadwerkelijk fysiek te moeten bewaren. 

Houdt het opruimen bij

Is je huis helemaal opgeruimd? Houdt het dan dagelijks even bij om te zorgen dat je kunt blijven genieten van een opgeruimd huis. Kies hiervoor een moment van de dag waarop je vaak even tijd hebt. Bijvoorbeeld vlak voor of na het avondeten. Zo krijg je er routine in en wordt het een gewoonte. Wanneer je dagelijks opruimt kan de berg niet groot worden en ben je binnen een paar minuten al klaar! 

Nu je onze tips hebt gelezen over het opruimen van je huis, vertellen we je natuurlijk ook graag over hoe jij de ruimte in je kledingkast optimaal kunt benutten en welke opbergers helpen om je spullen te organiseren op reis.

Heb jij nog tips die we kunnen toevoegen aan dit artikel? We horen graag van je! Laat een bericht achter in de reacties onder dit artikel.

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2023 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.