Het is weer oktober woonmaand

door Jessie Kuppens

Oktober staat bekend als de “Woonmaand” in Nederland, een periode waarin mensen hun aandacht richten op hun huis en interieur. Het is de tijd van het jaar waarin de dagen korter worden, de temperaturen dalen en we meer tijd binnenshuis doorbrengen. Het is ook het perfecte moment om je huis een opfrisbeurt te geven en gezelligheid te creëren voor de komende herfst- en wintermaanden. Veel woonwinkels in Nederland hebben leuke acties tijdens oktober woonmaand. Benieuwd hoe je hiervan kunt profiteren? Lees dan snel verder!

Waarom in oktober?

Oktober is de maand waarin mensen hun aandacht meer gaan richten op het interieur. Het is de tijd van het jaar waarin de dagen korter worden, de temperaturen dalen en we meer tijd binnenshuis doorbrengen. Het is ook het perfecte moment om je huis een opfrisbeurt te geven en gezelligheid te creëren voor de komende herfst- en wintermaanden. Daarnaast komen er bij de woonwinkels rond deze periode veel nieuwe meubels binnen die ze graag willen laten zien. Oude collectie eruit en nieuwe meubels erin. Daar kun jij als consument dus mooi gebruik van maken.

Volop inspiratie opdoen

Ben jij nog tevreden met je interieur of wil je toch graag een nieuw meubel of nieuwe decoratie? Nu je meer tijd in huis gaat doorbrengen is het wel belangrijk dat je ook tevreden bent over hoe je interieur eruitziet. Naast de vele acties die in oktober woonmaand voorbij komen kun je in deze maand ook volop genieten van alle wooninspiratie. Je komt de wooninspiratie namelijk op meer plekken tegen dan tijdens de rest van het jaar. Ontdek de nieuwste woontrends, zoals de Japandi trend, en begin vast met je woonwensen voor het nieuwe jaar op een rijtje te zetten. Snuffel rond op de social media kanalen van de Nederlandse woonwinkels, lees blogs en scroll rond op Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en interieur.

Grijze bank met glazen salontafels in modern interieur

Veel woonwinkels hebben acties

Tijdens oktober woonmaand kun je bij veel woonwinkels profiteren van leuke acties en kortingen. Dit is dan ook dé maand waarin jij een goede deal kunt vinden. Veel merken en woonwinkels hebben leuke acties bedacht op het gebied van kortingen of extra’s die je ontvangt bij aankoop van meubels of woondecoratie. Deze acties zijn per merk of winkel verschillend, dus het loont zeker om even rond te kijken bij verschillende webshops of fysieke woonwinkels. 

Groter dan black friday

Hoewel black friday jaarlijks steeds populairder wordt in ons land, doen veel woonwinkels niet mee aan deze acties. Waarom zouden ze hier ook voor kiezen als ze al goed hebben uitgepakt tijdens oktober woonmaand? In de interieurbranche in Nederland is oktober woonmaand groter dan de vanuit Amerika overgewaaide black friday. Dit betekent niet dat je eind november geen goede interieur deals kunt scoren, maar wel dat je tijdens oktober waarschijnlijk meer succes gaat hebben. Ga er dus niet vanuit dat die super leuke eetkamerstoelen of de prachtige bank die je hebt gezien ook later in het jaar nog eens in de aanbieding zijn. 

Wil je meer lezen over interieur? Lees dan zeker ook onze blog over de populaire Japandi woonstijl!

Heb jij wel eens speciaal gewacht op oktober woonmaand met de aanschaf van een meubel? Of geprofiteerd van alle wooninspiratie die er in oktober te vinden is? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2024 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.