Alles wat je wilt weten over een Ikea keuken kopen

door Jessie Kuppens

Ben jij toe aan een nieuwe keuken? Kijk dan zeker eens naar een keuken van Zweedse meubelgigant Ikea. Bij Ikea denk je waarschijnlijk eerder aan keukengerei en kookgerei en niet direct aan de daadwerkelijke keuken kopen. Toch zijn Ikea keukens zeker de moeite waard om te overwegen. In deze blog vertellen we je er meer over, uit eigen ervaring!

De keuze voor Ikea

Toen wij eind 2021 de gelukkige eigenaren werden van een koopwoning wilden we graag een nieuwe keuken. De oude keuken was namelijk nodig aan vervanging toe en kon in onze ogen veel efficiënter worden ingericht. Na veel onderzoek en keukenboeren te hebben bezocht hebben we gekozen voor het bouwen van onze eigen Ikea keuken. Een weloverwogen beslissing waar we achteraf zeker geen spijt van hebben.

Wat zijn de voordelen van een Ikea keuken?

Een keuken van Ikea heeft meerdere voordelen. Als eerste zijn er een hele hoop opties, passend bij verschillende woonstijlen. Ook wanneer je niet enkel de trendy mat zwarte keuken wilt kun je goed terecht bij Ikea. Daarnaast hoeft een Ikea keuken niet duur te zijn. Er zijn een hoop dingen waar je op kunt besparen wanneer je geen groot budget hebt. Uiteraard kun je ook gemakkelijk kiezen voor een Ikea keuken van meer dan €30.000,- als je gebruik wilt maken van luxe materialen. 

Grote lichte Ikea keuken met kookeiland in het midden

Wat zijn de nadelen van een Ikea keuken? 

Natuurlijk hebben Ikea keukens ook nadelen. Er is namelijk niet enorm veel maatwerk mogelijk, zoals misschien bij keukenboeren wel mogelijk is. Daarnaast betaal je voor advies. Dit is zeker niet verplicht, maar wel handig. Ruimtes inmeten en persoonlijk advies betaal je voor, wat vaak weer niet hoeft bij gespecialiseerde keukenzaken. Echter kun je dit ook zelf doen en zo kosten besparen. 

Zie je dat het een Ikea keuken is? 

Nee, dat hoeft zeker niet. Uiteraard kunnen de echte Ikea fans de Ikea keukens er zo tussenuit pikken, maar deze keukens ogen zeker niet altijd goedkoop. Veel mensen zullen het niet eens zien en zeer verrast zijn wanneer ze het eindresultaat komen bewonderen. Door de vele opties in stijlen, kleuren, materialen en kast mogelijkheden zal geen enkele Ikea keuken hetzelfde zijn. 

Een Ikea keuken zelf installeren of laten doen?

Beide opties zijn mogelijk. Je kunt als echte klusser zeker zelf aan de slag. Het blijft tenslotte van Ikea dus wanneer je een Ikea kast in elkaar kan zetten zou je ook een Ikea keuken moeten kunnen bouwen. Dit is echter niet nodig. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om Ikea jouw nieuwe keuken te laten installeren. Deze optie is echter in verhouding zeer prijzig wanneer je een Ikea keuken wilt kopen op een klein budget. Informeer toch altijd even naar de prijs, want deze kan in jouw persoonlijke geval ook meevallen. De laatste optie is het laten bouwen van de keuken door een extern bedrijf. Vaak is dit goedkoper dan het door Ikea laten doen, maar je betaalt nog steeds manuren. 

Genoeg om over na te denken

Hopelijk heb je inmiddels al iets meer een gevoel of een Ikea keuken kopen iets voor jou kan zijn. Wij waren erg enthousiast omdat we niet een trendy moderne keuken wilden en onze favoriete stijl niet konden vinden bij een keukenexpert. Daarnaast konden we door te kiezen voor het zelf bouwen van de keuken een hoop geld besparen. We hebben er een hoop klus uren in gestoken, maar wel een keuken voor bijna de helft van de prijs als we bij een keukenboer kwijt waren geweest. 

Wil je weten hoe het verder gaat wanneer je jouw toekomstige Ikea keuken wilt bestellen? Lees dan ook mijn andere blogs:

Heb jij al eens overwogen om te kiezen voor een keuken van Ikea? Waarom wel of waarom niet? Laat je reactie achter onder deze blog. Ik ben erg benieuwd naar jouw afwegingen.

Disclaimer: Dit artikel is niet tot stand gekomen in samenwerking met Ikea. Ik deel mijn ervaringen zonder dat Ikea hiervan op de hoogte is en de keuken die wij hebben aangeschaft hebben wij volledig zelf betaald. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2024 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!