Internetverbinding sneller maken: 5 tips

door Redactie

Waar zijn we nog zonder een werkende internetverbinding? We e-mailen, zitten op Facebook en Instagram en kijken via streaming naar Netflix en Videoland. Als het dan niet goed werkt omdat het internet traag is, is dat erg irritant. Daarom geven we je hier vijf tips om thuis je internetverbinding sneller te maken.

1. Op een ander kanaal instellen

Het is mogelijk om een ander kanaal in te stellen waarop je internet uitgezonden wordt. Vooral als je in een flat woont zijn er veel internetverbindingen op een kleine ruimte. Als er teveel op hetzelfde kanaal ingesteld zijn, kan het zijn dat je internet minder goed gaat werken. Gebruik een app als Wifi Analyzer om te zien op welk kanaal jouw wifi zit en hoeveel andere internetverbindingen er op datzelfde kanaal zitten. Vaak wordt een internetverbinding standaard ingesteld op kanaal 1, 6 of 11. Zoek op de website van je internetprovider op hoe je het kanaal kunt veranderen naar een minder drukbezet kanaal.

2. Wifi repeater of internet via stopcontact

Het kan zo zijn dat je op bepaalde plekken in huis een slechtere verbindingen hebt dan elders. Vaak is het zo dat je hoe verder de router van je af is, hoe slechter de verbinding wordt. Dit is deels op te lossen door het toevoegen van een wifi repeater. Deze verlengt als het ware je wifi-signaal. Helaas wordt je wifi daarmee niet net zo sterk als bij de router. Kun je een apparaat ook op een internetkabel aansluiten, dan kun je powerline adapters gebruiken. Hiervan koop je een set. De eerste verbind je met een kabel aan je router en plug je in een stopcontact. De tweede stop je elders in het huis in een stopcontact en verbind je dan weer met een kabel aan het gewenste apparaat. Zo heb je internet via je stopcontacten, en dat werkt echt!

3. Computer opschonen

Is het vooral op je computer dat je last hebt van traag werkend internet? Dan hoeft dit niet per se aan je internetverbinding te liggen. De computer kan zelf na verloop van tijd allerlei processen op de achtergrond aan het verzamelen zijn waardoor hij trager gaat werken. Probeer in dit geval ook je computer eens op te schonen.

Lichtgevende kabels die een internet verbinding moeten weergeven

4. Verplaats de router

Het kan ook zo zijn dat jij de router niet op een handige plaats hebt staan. Probeer deze op een plek te plaatsen in de buurt van waar je het meest gebruik maakt van je internetverbinding. Voor goed internet in het hele huis kun je het beste een centrale plek uitzoeken. Onthoud ook: internet via een internetkabel is altijd stabieler dan draadloos internet.

5. Internetverbinding sneller maken door nieuw abonnement

Zorgt geen van deze tips voor een vlottere internetverbinding, dan is het tijd om óf een nieuwe router aan te vragen bij je provider óf een ander abonnement met een hogere downloadsnelheid af te sluiten. Wil je goed kunnen Netflixen, dan raden we een downloadsnelheid van minimaal 30 Mbit/s aan. Wordt er door meerdere mensen op verschillende apparaten tegelijkertijd gebruik gemaakt van de internetverbinding in huis, kies dan een hogere downloadsnelheid. Kun je glasvezel internet krijgen op jouw adres? Zeker doen! Er is immers niets sneller of stabieler dan dat.

Een internetverbinding gebruik je tegenwoordig voor veel meer zaken dan puur dingen opzoeken op het internet. Je hebt het ook nodig wanneer je televisie wilt kijken via een smart tv of een chromecast. Wil je weten hoe je ook op reis je chromecast kunt gebruiken? Lees dan onze blog met tips waarom je jouw chromecast mee op vakantie kunt nemen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

1 reactie

Tessa 8 augustus 2023 - 17:25

Wat een fijne tips zijn dit om internet sneller te maken. Binnenkort maar eens kijken welke ik kan gaan toepassen

Reageer

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2023 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.