6 tips voor het optimaal indelen van je kledingkast

door Jessie Kuppens

Veel mensen hebben meer kleding dan dat ze daadwerkelijk nodig hebben, van goedkope kledingstukken tot designerkleding. Waarschijnlijk kan jij nu ook wel minimaal 3 kledingstukken bedenken die je al een tijdje niet gedragen hebt. Het tekort hebben aan ruimte in je kledingkast zal je misschien dan zelf ook wel herkennen. Echter heb je misschien geen ruimte te kort, maar benut je deze niet optimaal. Benieuwd naar tips hoe je zo veel mogelijk kleding op een handige manier kwijt kan? Lees dan snel verder!

Opvouwen in plaats van hangen

Het opvouwen van kleding in de plaats van kleding uithangen kan een hoop ruimte besparen. Je kunt namelijk met opgevouwen kleding lekker stapelen. Ook kun je optimaal gebruik maken van de diepte van de kast door meerdere stapels achter elkaar te leggen. Zo kun je ook een diepe kledingkast efficiënt indelen. Kijk daarom kritisch naar welke kleding opgehangen moet worden. Je verliest namelijk altijd ruimte boven de kleerhanger en onder het hangende kledingstuk. 

Rol je kleding op

Veel mensen zijn gewend om hun kledingstukken op te vouwen. Echter kun je ook je kleding oprollen. Het grote voordeel is dat de kleding dan minder snel kreukt in de kast en je een hoop ruimte kunt besparen. Het oprollen van kleding is een ideale manier om een kleine kledingkast in te delen. Let bij het oprollen van je kledingstuk er wel op dat je de kleding nog kunt onderscheiden. Zo voorkom je flink wat zoekwerk. Deze tip werkt trouwens ook erg goed voor het inpakken van je reiskoffer!

Kies voor dunne kleerhangers

Deze tip lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar is wel een veelgemaakte fout. De stevige houten kleerhangers lijken misschien handig en mooi, maar nemen toch een hoop ruimte in beslag. Kies om ruimte te besparen liever voor een dunne hanger van bijvoorbeeld ijzerdraad. Kunststof kan uiteraard ook, maar dit is vaak minder stevig en minder duurzaam. Helaas zijn deze hangers niet altijd geschikt voor zware kleding.

Maak gebruik van de ruimte bovenop de kledingkast

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte is het de beste keuze om te kiezen voor een kledingkast die doorloopt tot aan het plafond. Echter is dit lang niet altijd mogelijk. Meestal is er toch nog wat ruimte over tussen de bovenkant van de kast en het plafond. Ook deze ruimte kun je heel goed benutten. Je hebt namelijk altijd wel kleding die je niet vaak nodig hebt of enkel in een bepaald seizoen draagt. Of gebruik deze ruimte bijvoorbeeld voor het opslaan van een winterdekbed tijdens de zomermaanden. Deze ruimte kan, hoe klein ook, goed bijdragen aan het overzichtelijk houden van je slaapkamer. Let wel op dat je de kleding opbergt in afsluitbare boxen of tassen. Er kan zich namelijk een hoop stof verzamelen op de kast. 

Haakjes aan de kledingkast

Haakjes aan de kledingkast kunnen een ideale oplossing zijn voor het opbergen van een ochtendjas, pyjama of tassen. Wist je dat je kledinghaakjes ook heel goed aan de binnenkant van de deur kunt hangen? Deze optie is bijvoorbeeld ideaal voor het ophangen van riemen, een sjaal of stropdas die je niet in het zicht wilt hebben. Let bij het hangen van de haakjes er wel op dat de kast nog dicht moet kunnen. Maak daarom gebruik van de haakjes bij een hanggedeelte of bij legplanken waar nog wat ruimte is tussen de plank en kastdeur. 

Extra opbergmogelijkheden

Heb je nog steeds een hoekje over in je kast die met de planken niet optimaal benut kan worden? Kies er dan voor om gebruik te maken van losse opbergmogelijkheden die je aan je kledingkast kunt toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inzetstuk met lades, ophangzakken of mandjes. Deze handige opbergers zijn te vinden in alle soorten en maten en kunnen vaak gebruikt worden binnen of buiten de kledingkast.

Hopelijk kun jij nu heerlijk gaan opbergen met deze tips. Naast het opruimen van je kledingkast kun je misschien ook nog wat tips gebruiken voor het opruimen van je huis. Lees ook onze blog handige tips voor het opruimen in huis voor opruimtips die jou helpen je huis efficiënt op te ruimen. Wil je ook lezen over handige tips om jouw spullen mee te nemen op reis? Lees dan onze blog met handige opbergers voor op reis.

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2023 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.