Modulaire meubelen bestaan al tientallen jaren, maar worden de laatste tijd pas echt populair. Wat zijn nou eigenlijk precies de voordelen van modulaire meubelen? In deze blog lees je er meer over. 

Wat zijn modulaire meubelen?

Laten we eerst een beginnen met wat meer te vertellen over wat modulaire meubelen nu precies zijn. Modulaire meubelen zijn meubelen die je de mogelijkheid bieden om na de aanschaf de opstelling van te veranderen. De meubelen bestaan uit losse elementen, ofwel modules, die je ten opzichte van elkaar kunt verplaatsen. Dit biedt vele mogelijkheden.

Je maakt gemakkelijk andere opstellingen

Modulaire meubelen geven je de mogelijkheid om na het aanschaffen van de meubelen je eigen opstellingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bank met alle zitvlakken als losse elementen. Kies voor een aantal hoek-onderdelen en een aantal rechte onderdelen en je kunt er je fantasie op los laten. Zet de onderdelen neer in een hoekopstelling, als twee of meer losse banken of creëer niet-standaard hoeken voor een unieke indeling van je woonkamer. 

Keuze uit meerdere onderdelen

Modulaire meubelen geven je de keuze om jouw eigen meubelen te maken door het aanbieden van verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een kast met ladeblokken, schapjes in verschillende afmetingen, deuren en vakken. Zo pas je de kast geheel aan, aan naar jouw opberg behoeften. 

Personaliseer de losse modules

Wil je een meubelstuk dat niet standaard is, dan kun je ook bij modulaire meubels je vaak helemaal uitleven. De onderdelen van de meubelen zijn namelijk vaak in meerdere kleuren, of materialen, te verkrijgen. Maak je eigen unieke interieur look door bijvoorbeeld te kiezen voor twee (of meer) verschillende kleuren hout in kasten. Of kies bankonderdelen met een stoffen bekleding en een lederen bekleding. Zo maak je van jouw meubel een echte eyecatcher in jouw interieur.

Handig met verplaatsen

Grotere meubels die bestaan uit modulaire onderdelen zijn gemakkelijker te verplaatsen dan niet-modulaire meubelen. Losse onderdelen van een bank zijn sneller te verplaatsen en kasten haal je zonder al te veel gedoe uit elkaar. Zo kun je ook zonder hulp van anderen de meubelen verzetten, of hoef je je geen breuk te tillen tijdens een verhuizing of verbouwing. 

Uitgekeken op je meubel? Aanpassen maar!

Wanneer je uitgekeken bent op jouw meubel kun je weer een hoop nieuwe kanten op door de losse onderdelen te verplaatsen. Zo creëer je kosteloos een nieuw meubelstuk en een nieuw uiterlijk voor jouw leefruimte. Handig toch?

Wil jij meer lezen over meubelen? Lees dan ook onze blow over de Japandi woonstijl en onze blog over Oktober woonmaand!

Zou jij kiezen voor modulaire meubelen in huis? Waarom wel of waarom juist niet? Laat jouw mening achter in de reacties onder deze blog!

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2023 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.