Met de auto Duitsland in? Houd hier rekening mee!

door Redactie

Duitsland ligt voor ons om de hoek en is uitgestrekt met een oneindig aanbod aan cultuur, natuur, architectuur, geschiedenis en vertier. Daarmee is het zeker ook een geschikte vakantiebestemming. Dat kan prima met de eigen auto. Je bent er immers zo, en het biedt je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Hoewel…. Hier een aantal dingen die je moet weten wanneer je met de auto Duitsland in gaat.

Eco vignet Duitsland

Verschillende steden in Duitsland hebben een zogenaamd eco vignet ingevoerd. Een binnenstad wordt dan aangemerkt als milieuzone, umweltzone in het Duits, en daar mag je niet zomaar met de auto in. Wanneer je het juiste eco vignet aanschaft, kun je wel probleemloos de milieuzones inrijden. Deze plak je op de voorruit, zodat de lokale politie kan zien dat jij aan je verplichtingen hebt voldaan. Je kunt het eco vignet thuis bestellen en ontvangen. Regel dit op tijd. Doe je dit niet en ga je toch een milieuzone in met de auto, dan riskeer je een boete.

Snelheid in Duitsland

Op de Duitse Autobahn geldt een adviessnelheid van 130 kilometer per uur. Omdat dit slechts een adviessnelheid is, moet je er rekening mee houden dat veel verkeersdeelnemers harder rijden dan dat. Voor deze mensen wordt doorgaans de linkerbaan vrijgehouden. Wil je zelf niet zo hard rijden, blijf dan aan de rechterkant. Zo voorkom je ook dat je met bumperklevers te maken krijgt. Ga je van de snelweg af, dan kom zie je de ene flitser na de andere en merk je dat de Duitsers zelf in een keer een stuk beheerster rijden. Word je wel geflitst, dan krijg je een foto thuisgestuurd die van de voorkant genomen is, zodat je niet kunt ontkennen dat je zelf aan het stuur zat.

Verplicht in de auto hebben in Duitsland

Verschillende Europese landen hebben hun eigen regels voor wat je verplicht aan boord moet hebben in je auto om voorbereid te zijn op noodgevallen. In Duitsland is het verplicht dat je een gevarendriehoek aan boord hebt. Kom je tot stilstand en kun je niet verder rijden, dan plaats je de gevarendriehoek 200 meter achter de auto. Probeer uiteraard of je de auto naar de vluchtstrook kunt verplaatsen. Je moet een veiligheidshesje bij je hebben wat je in deze situatie moet aantrekken. Dit is enkel verplicht voor de bestuurder, maar meer hesjes aan boord hebben kan natuurlijk nooit kwaad, net als bijvoorbeeld het meenemen van reservelampen en een brandblusser. Je moet verplicht een verbanddoos aan boord hebben.

Alcohol en afstand

Ben je jonger dan 21 jaar of heb je nog geen twee jaar je rijbewijs, dan mag je helemaal geen alcohol hebben gedronken wanneer je achter het stuur kruipt. Verder komen de regels overheen met die in Nederland. De Duitse politie let ook streng op de afstand die je houdt ten opzichte van je voorganger. Je moet de halber Tacho aanhouden: het aantal meters moet de helft van je snelheid zijn. Bij slecht zicht of gladheid wordt meer afstand verwacht.

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

2 reacties

Claire 15 augustus 2023 - 18:04

Wat fijn dat Duitsland bij jullie om de hoek ligt! En bedankt voor de tips!

Reageer
Tessa 17 augustus 2023 - 19:22

Wat een handig artikel voor mensen die met de auto naar/door Duitsland rijden deze vakantie.

Reageer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2024 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.