4 tips om je telefoonrekening in bedwang te houden op vakantie

door Redactie

Overal waar we gaan, gaat onze smartphone met ons mee. Ook als we op vakantie gaan naar het buitenland. Vanaf het moment dat je Nederland verlaat, moet je echter op je hoede zijn als je niet wilt dat je aan het eind van de maand verrast wordt met een torenhoge telefoonrekening. Binnen de EU kun je nog overal gebruikmaken van je Nederlandse bundel, totdat deze op is. Dan ga je wel buitenlandse tarieven betalen. Buiten de EU betaal je (afhankelijk van je provider) altijd hoge buitenlandse tarieven, al helemaal als je met een cruiseschip internationale wateren opgaat. We geven een aantal nuttige tips voor hoe je duur verbruik in het buitenland kunt voorkomen.

Kaart downloaden

Download voor vertrek de kaart van het gebied dat je gaat bezoeken in Google Maps. Dit zorgt ervoor dat je zonder gebruik van internet van de kaart gebruik kunt maken en ermee kunt navigeren met behulp van enkel GPS. Vooral dat navigeren kan bij onoplettende reizigers voor en torenhoge telefoonrekening zorgen, dus neem altijd deze gratis voorzorgsmaatregel om onnodige kosten te voorkomen. 

Entertainment downloaden

Op vakantie wil je je graag vermaken. Wil je films en series kijken via streamingsdiensten, download deze dan voor je vertrekt. Het streamen van video via een mobiele internetverbinding doet je hele databundel in no time verdwijnen, waardoor je een groot deel van je vakantie zonder tegoed kunt komen te zitten. 

4 tips om je telefoonrekening in bedwang te houden op vakantie

Wifi gebruiken

In je dagelijkse leven kent je telefoon naar alle waarschijnlijkheid alle wifi-netwerken van plekken waar je vaak verblijft en verbindt er automatisch mee. Op vakantie moet je weer actief op zoek gaan naar wifi-netwerken om gebruik van te maken. Dit is de moeite waard, want op de wifi kun je kosteloos alles doen wat je wilt via het internet. Ook bellen via Skype of WhatsApp, wat dus een ideaal en vooral ook gratis alternatief biedt voor internationaal bellen. Spaar je telefoontjes dus op voor wanneer je op de wifi zit. Dat zal een forse telefoonrekening achteraf schelen.

Lokale simkaart

Voor een vakantie binnen de EU kan een onbeperkte databundel uitkomst bieden, maar buiten de EU heb je daar niets aan. Gebruik je daar mobiel internet, dan tikt de teller meteen voor hoge buitenlandse kosten. Het beste zet je dan je dataroaming uit. Het is natuurlijk tamelijk irritant dat je dan niet zomaar gebruik kunt maken van mobiel internet. Wil je die mogelijkheid toch hebben, koop dan lokaal een prepaid simkaart. Veel telefoons bieden tegenwoordig de mogelijkheid om twee simkaarten in te voeren. Met die lokale simkaart kun je vervolgens mobiel internetten en lokaal bellen.

Het is jammer dat je ondanks de globalisering nog steeds zo voorzichtig moet zijn met je telefoongebruik in het buitenland. Helaas is het niet anders. Bovenstaande tips kunnen je helpen om ellende te voorkomen, dus neem ze ter harte!

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

3 reacties

Tessa 12 juli 2023 - 17:11

Wat een fijne tips. Ik blijf altijd in Europa op vakantie, dus dat scheelt ook erg in de kosten

Reageer
Redactie 26 juli 2023 - 10:03

Dank voor je reactie, Tessa! Als je binnen de EU blijft scheelt dat inderdaad, maar op de Balkan kun je bijvoorbeeld alsnog een flinke telefoonrekening oplopen…

Reageer
Claire 5 augustus 2023 - 18:01

Voor de kinderen is het wel fijn om af en toe een filmpje te kijken. Het had ons een hoop geld bespaart als we even wat filmpjes hadden gedownload, haha!

Reageer

Online magazine

Welkom op Wonen Werken Leven! Een online magazine volop inspiratie, tips en nuttige informatie over alles wat je tijdens het wonen, werken en dagelijks leven kunt tegenkomen. 

Inspiratie

Top Blogs

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste blog artikelen!

©2023 – All Right Reserved. Een website van ContentClan.